A Holt-tengeri életadó só és iszap évszázadok óta a szépség és az egészség forrása volt –sok bőrbetegségnél, izom- és ízületi fájdalmaknál bizonyították hatásukat. A  gyógyító.fürdőt vagy az iszappakolást sajnos nem tudjuk minden nap a Holt-tenger közvetlen közelébe élvezni, de a gyógyszertárakban kapható tiszta sónak és iszapnak köszönhetően rendszeresen élvezhetjük hatását otthon vagy a napos kertben. Miért pont só és az iszap a Holt-tengerből? Mert az ásványi anyagok – kálium, magnézium, bróm, jód, klór és egyéb fontos nyomelemek koncentrációja tízszer nagyobb, mint más tengerekben!

Hogyan használjuk a sót és az iszapot?

REGENERÁLÓ FÜRDŐ. 60-80 liter vizet tartalmazó kádba elegendő 125 g sót feloldani. A fürdő rendkívül regeneratív és antireumatikus hatású. Felgyorsítja a vérkeringést, nyirokcserét, eltávolítja a szervezetből a káros anyagokat, növeli a sejtek anyagcseréjét. A sótartalomnak köszönhetően, különösen a bromid tartalmának köszönhetően az izmok ellazulnak, valamint hozzájárul az izmok és az ízületi fájdalmak csökkentéséhez. Egyszerűen mondva – “lágyítja” az izomrostok felületét, és a megkeményedett izületek ellazulnak. A fürdő legalább hetente háromszor ajánlott..

ISZAPPAKOLÁS. A Holt-tengeri fekete iszap olyan ásványi anyagok és sók keverékét tartalmazza, amelyek a hővel kombinálva kedvező hatást gyakorolnak a testre. A regeneráló fürdő hatásai mellett fokozzák a sejtek anyagcseréjét, felgyorsítják a nyirok áramlását a nyirokcsatornákban, felgyorsítják a vérkeringést, elősegítik a test megfelelő felmelegedését és így segítenek a szervezeti egyensúly helyreállításában. Ez különösen fontos az ülő foglalkozást végző emberek számára, ahol fennáll az alsó végtagok,elégtelen vérellátása, a nyirokrendszer stagnálása, a lábak duzzanata, viszerek kialakulása valamint a celulitisz. A krónikusan csökkent anyagcsere a máj, epehólyag, vesék, húgyhólyag, lép és gyomor megbetegedéséhez vezethet. A pakolást ajánlatos hetente legalább egyszer, közvetlenül a fürdő után alkalmazni.

Tökéletes kikapcsolódás

A Holt-tengeri só forró fürdőjében történő relaxáció, valamint a masszázs garantálja a frissességet és az erőt. Az ásványi anyagok a bőrön keresztül behatolnak a testbe, a vegetatív idegrendszeren keresztül hatással vannak a belső kiválasztású mirigyekre, amelyeken által hatással vannak a belső szervekre is. Normalizálódik az anyagcsere-átalakulás és minden más létfontosságú funkció, a szervezet gyorsabban regenerálódik és ellenállóképessége növekszik. Az ásványi anyaggal dúsított bőrsejtek jobb nedvszívó képességgel rendelkeznek, amelynek köszönhetően a bőr fiatalos és üde lesz.

Gyógyító és antiszeptikus hatások

A Holt-tengeri sófürdő lágyítja a bőrt és felgyorsítja regenerálódását. A só behatol a bőr felső rétegébe. Az ásványi anyagokban gazdag sejteknek az ozmotikus nyomás következtében jobb nedvszívóképességük, ami egészségesebb és frissebb érzést kölcsönöz a bőrnek. A kiszáradt bőrben a tápanyagok nehezebben áramlanak. A bőr öregedése valójában a folyamatos folyadékveszteség folyamatának eredménye. A kálium növeli a tápanyagáramlást a sejtmembránokon keresztül, a magnézium javítja az anyagcserét, aktiválja a sejteket és gyógyító hatása van, a nátrium növeli az energiát az aktív intercelluláris átvitelhez, a klór egyensúlyba hozza a sejt sótartalmát, a kalcium csillapítóan hat, míg a bróm jelentősen nyugtató, gyógyító és antiszeptikus. hatású. Fizikailag és kémiailag hatnak a vegetatív idegrendszeren keresztül a belső elválaztású mirigyekre, majd azokon keresztül a belső szervekre. Ez az anyagcsere és minden más életfunkcióhoz normalizálódásához vezet.

Remény a pikkelysömörben szenvedőknek

A Holt-tengeri só kén-dioxid és kátrány tartalma garantálja a kiváló antipszoriatikus hatást (a pikkelysömör olyan bőrbetegség, amely a bőr fokozott elszarusodásával jár, amelynek következtében fokozott viszkető pikkelysömörök jelentkeznek). Claudio Galeno görög orvos már a 2. században rámutatott erre a betegségre. Az ezeréves tapasztalatokat végül is Giesenben, a németországi Balneológiai Intézet által elvégzett modern kutatások bizonyították..

A szépítő mikropíling

A Holt-tengeri ásványok egy klasszikusabb problémát is megoldhatnak, – a mikrosömörök megjelenését, amelyek a középkorú nők bőrén szinte hemzsegnek. Könnyű így megmagyarázni az ásványi keverékek szépítő, lágyító és finomító hatását a fürdő és az iszappakolás használata után. Az ilyen tisztítást bátran nevezhetjük mikropílingnek is. Már a régi egyiptomiak is alkalmazták, bár biztosan máshogy nevezték. A természetes olajjal kevert finomra őrölt ásványi sókristályok szépítő hatását már Kleopatra egyiptomi császárnő is használta testmasszázshoz.

Kényelem a fürdőszobában

A Holt-tengeri ásványok gyógyító erejét a KAWAR egyedi kozmetikai készítmények is tartalmazzák- krémek, testápolók, szappanok, arcmaszkok és samponok formájában. Egyedülálló összetételének köszönhetően intenzív hidratáló és regeneráló hatása van a bőrre. Rendszeres használatuk megújítja, lágyítja és fiatalítja a bőrt – megakadályozza a ráncok kialakulását.