Sokan választják a tengerparti nyaralást a tengervíz kedvező hatásai miatt. Ugyanakkor a testünket gyakrabban is kényeztethetjük mint évente egyszer – elég ha a tengert beköltöztetjük a fürdőkádunkba. Vegyünk egy fürdőt vagy iszappakolást akár minden nap. A készítmények megtalálhatóak a gyógyszertárakban.

Gyógyító sók és fekete iszap

Legkeresettebbek a Holt-tengeri ásványi anyagok, amelyek hozzánk a KAWAR tengeri só, KAWAR fekete iszap formájában és a belőlük készült termékek formájában jutnak el. Miért pont a Holt-tengeri só és iszap. Több millió éve több víz párolog el belőle, mint ami befolyik, ezért a magas kálium-, magnézium-, nátrium-, kalcium-, bróm-, jód- és más fontos ásványokat tartalmazó sók mennyisége több mint 30% -át teszi ki az egész víztartalomnak. Az ásványi anyagok koncentrációja tehát tízszer nagyobb, mint más tengerekben!
Az orvosi kozmetikumok gyártásával foglalkozó szakértő Ing. Ivan Bokroš szerint, a Holt-tengeri ásványok hatása a legmegbízhatóbb módja a sejtek regenerációjának és vitalitásának növelésére. A só, iszap, maszkok, krémek, testápolók és szappanok, samponok elősegítik a sejtek anyagcseréjét és helyreállítják természetes funkciójukat. Ugyanakkor védelmet nyújtanak a bőr kiszáradása és a levegő káros hatásai ellen.

Hogyan használjuk a sót és az iszapot?

Regeneráló fürdő: Egy 60-80 literes fürdőkádban elegendő 125–250 g Holt-tengeri sót feloldani. A fürdő rendkívül regeneratív és reumatikus hatású. Növeli a vérkeringést, felgyorsítja a nyirokkeringést, és így a káros anyagok eltávolítását a szervezetből, növeli a sejtek anyagcseréjét. Számos só tartalmának, különösen a bromidoknak köszönhetően, az izmok ellazulnak és hozzájárulnak az izom- és ízületi fájdalmak csökkentéséhez. Egyszerűen mondva – “lágyítja” az izomrostok felületét és a megkeményedett ízületek ellazulnak. A fürdőt hetente legalább háromszor alkalmazza.

Iszappakolás. A Holt-tengeri fekete iszap olyan ásványi anyagokat és egyedi összetételű sókat tartalmaz, amelyek a meleggel kombinálva kedvező hatást gyakorolnak a testre. A regeneráló fürdő hatásai mellett növeli a sejtek anyagcseréjét, felgyorsítja a nyirok áramlását a nyirokcsatornákban, a vérkeringést, elősegíti a test felmelegedését és segít helyreállítani funkcióit, ami szervegyensúlyhoz vezet. Ez különösen fontos az ülőmunkát végző emberek számára, amely az alsó végtagok elégtelen vérbőségét, nyirokrendszeri stagnációt, lábduzzanatot, viszereket és narancsbőrt eredményez. A rendszer krónikusan csökkent metabolizmusa máj, epehólyag, vese-, húgyhólyag-, lép- és gyomorbetegséghez is vezethet.
A nyári napokon ajánlatos az udvarban, a kertben vagy otthon a víz mellett is használni az iszappakolást. A napon és a melegen felgyorsítja a nyirok áramlását a nyirokcsatornákban, felgyorsítja a vér keringését és segít normalizálni az anyagcserét.

Gyógyító és antiszeptikus hatások

KA Holt-tengeri sófürdő lágyítja a bőrt és felgyorsítja regenerálódását. A só behatol a bőr felső rétegébe. Az ásványi anyagban gazdag sejtek az ozmotikus nyomás következtében jobb nedvességelnyelő képességgel rendelkeznek, ami egészségesebb és frissebb érzést biztosít a bőrnek. A tápanyagok nagyobb mértékben keringenek a száraz bőrben. A bőr öregedése valójában a folyamatos folyadékveszteség eredménye. A kálium növeli a tápanyagok áramlását a sejtmembránokon keresztül, a magnézium javítja az anyagcserét, aktiválja a sejteket és gyógyító hatással rendelkezik, a nátrium növeli az energiát az aktív sejtek közötti transzferhez, a klór egyensúlyba hozza a sótartalmat, a kalcium nyugtató hatású, míg a brómnak relaxációs, valamint gyógyító és antiszeptikus hatása van. Ezután fizikailag és kémiailag hatnak a vegetatív idegrendszeren keresztül a belső elválasztású mirigyekre és ezeken keresztül pedig a belső szervekre. Az anyagcserét és az összes többi létfontosságú funkciót normalizálják.

Tökéletes kikapcsolódás

A Holt-tengeri só forró fürdő formájában pihentető masszázsal együtt minden bizonnyal frissességet és erőt biztosít számunkra. Az ásványi anyagok a bőrön keresztül behatolnak a testbe, a vegetatív idegrendszeren keresztül hatással vannak a belső elválasztású mirigyekre és a belső szervekre. Az anyagcsere és az összes többi létfontosságú funkció normalizálódik, a szervezet gyorsabban regenerálódik, és védekezőképessége nő. Emellett az ásványi anyagokban gazdag bőrsejtek jobb nedvességelnyelő képességgel rendelkeznek, így a bőr fiatalabbnak, sokkal frissebbnek tűnik.

Kényelem a lábnak

Készítsünk minden este lábfürdőt, amelyhez adjunk hozzá egy kanál Holt-tengeri sót. Az ásványi anyagok magas koncentrációjának köszönhetően jelentős relaxációs hatása van. Ugyanakkor lágyítja a megkeményedett bőrt, így könnyen eltávolítható a Holt-tengeri sófürdő keratolitikus – lágyító hatása miatt. Segít az úgynevezett ólomláb érzés és viszeres problémáknál is.