Holt-tenger. A világ legalacsonyabb pontja – egy varázslatos titokzatos hely. Kleopátra imádott helye. A régi nemzetek szentelt helye. Évszázadok óta az emberek ásványi anyagainak gyógyító hatásai miatt keresik fel, amelyek koncentrációja tízszer magasabb, mint a többi tengeré, és összetétele utánozhatatlan az egész Földön.

Több millió éve több víz párolog el belőle, mint ami befolyik, ezért a magas kálium-, magnézium-, nátrium-, kalcium-, bróm-, jód- és más fontos ásványokat tartalmazó sók mennyisége több mint 30% -át teszi ki az egész víztartalomnak. A Holt-tengeri víz és iszap egyedülálló összetétele kedvező hatású, különösen a bőrbetegségek kezelésében. Annak köszönhetően, hogy a Holt-tengeri ásványi anyagok a KAWAR termékek részét képezik, lehetőség nyílik a betegségek kezelésére, még akkor is ha nem tölthetjük napjainkat a Holt-tenger közvetlen közelében. A fürdősó, iszappakolás, maszkok, krémek, tejek, arckrémek a samponokkal együtt elősegítik a sejtek anyagcseréjét és helyreállítják természetes funkciójukat. Védik a bőrt a kiszáradásától és a levegő káros hatásaitól. Ez a sejtek regenerációjának és vitalitásának legmegbízhatóbb módja.

A bőr revitalizálása

Az ásványi anyagok, különösen a magnézium, a kalcium, a kálium, a nátrium, a jód és a bróm magas koncentrációja serkenti a sejtekben az anyagcsere-funkciókat, amelynek következményeként az regenerálódik és helyreáll. A magnézium javítja az anyagcserét, aktiválja a sejteket és gyógyító hatású. Lassítja a bőr öregedését. A kalcium nyugtató hatású, elősegíti a vérkeringést. A kálium növeli a tápanyagáramlást a sejtmembránon keresztül, és kiegyensúlyozza a bőr nedvességét. A nátrium az aktív sejttranszmisszió energiaforrása, a szelénnel és a kénnel együtt növeli a bőr regenerálódását és a nedvesség megtartására való képességét. A bróm és a jód relaxációs hatású, továbbá gyógyító és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.
Az ilyen ásványi anyagokkal dúsított sejtek növelik az anyagcserét, egészségesebbek, jobban felszívják a nedvességet, egészséges és fiatalos megjelenést biztosítanak a bőrnek.

Akné, ekcéma és pszoriázis kezelése

Az ásványi anyagok jelentősen javíthatják az aknés bőrt, valamint olyan bőrbetegségeket, mint például az ekcéma, vagy a pikkelysömör. A kiváló antipszoriatikus hatását a Holt-tengeri só kén-dioxid- és bitumen (kátrány) tartalma biztosítja. Erre a tényre a görög orvos Claudio Galeno a 2. században mutatott rá. Az ezeréves tapasztalatokat megerősítették a Balneológiai Intézet által végzett kutatások is a németországi Giessenben. A pikkelysömör olyan bőrbetegség, amely a bőr fokozott elszarusodásával jár, amelynek következtében fokozott viszkető pikkelysömörök jelentkeznek. (jelentése a görög szóból ered, psora viszkető sömör). Gyógyító hatásának köszönhetően a Holt-tengeri ásványi anyagok fürdő vagy iszappakolás formájában képes azokat lágyítani, „feloldani”, és így maximálisan csökkenteni túlzott előfordulásukat.

A sejtek metabolizmusának elindítása

A Holt-tengeri só és iszap szó szerint csodákra képes – segét a bőr vérbőségének fokozásában, finoman irritálja, hogy a sejtek anyagcseréje jelentősen növekedjen. A test ilyen felmelegítésénél nemcsak a véráramlás, de a nyirok-keringés, és a káros anyagok szervezetből történő kiválasztása is felgyorsul. Mivel a bőr öregedése valójában a folyamatos folyadékveszteség eredménye, az ásványi anyagokban gazdag sejtek az ozmotikus nyomás következtében jobban felszívják a nedvességet, és egészségesebb, frissebb érzést kölcsönöznek a bőrnek. A kiszáradt bőrben a tápanyagok nehezebben mozognak.

Regeneratív lábfürdő

A 100% -ban természetes sót, egyedi ásványokat – magnéziumot, kalciumot, káliumot, bromidokat és szulfátokat – tartalmazó Holt-tengeri fürdő nyugtató és pihentető hatással van a lábakra. Fokozza a láb bőrének vérbőségét, felgyorsítja a nyirokrendszert, növeli a sejtek metabolizmusát. Az ásványi összetevők életerőssé teszik az egész szervezetet. A sófürdő párhuzamosan hidratálja és lágyítja a sarkak és a lábak bőrét, így könnyebb eltávolítható.