A futás során a megemelkedett endorfinszintnek viszont ára is van. Sok futónak gondot okoznak az izom és ízületi fájdalmak. A hatékony segítséget a KAWAR termékek jelentik – só és iszap formában. A gyógyító sófürdő vagy az iszappakolás regenerálja és revitalizálja az izmokat és az ízületeket!

A különleges összetételű só és iszap magas kálium-, magnézium-, nátrium-, kalcium-, bróm-, klór-, jód- és egyéb fontos ásványi anyagok és nyomelemek tartalmával elősegíti a sejtek anyagcseréjét és helyreállítja természetes funkciójukat. A pozsonyi Károly Egyetem Orvostudományi Kar dolgozója Mudr. Ľudovít Sinke szerint pont ez a tulajdonság az alapja a izmok és az ízületi megbetegedések kezelésének. A kálium növeli a tápanyagáramlást a sejtmembránokon keresztül, a magnézium javítja az anyagcserét, aktiválja a sejteket és gyógyító hatással rendelkezik, a nátrium növeli az energiát az aktív sejtek közötti transzmisszióhoz, a klór kiegyensúlyozza a sejt sótartalmát, a kalciumnak nyugtató hatása van, míg a bróm jelentős relaxációs valamint gyógyító és antiszeptikus hatást fejt ki.

A fürdő vagy az iszappakolás során a nyirokkeringés felgyorsul, ami relaxáiós és nyugtató hatással van az izmok és ízületi fájdalmakra. Leegyszerűsítve – lágyítja az izomrostok felületét, és a megkeményedett ízületek ellazulnak.

Egy 60-80 literes fürdőkádban elegendő 125–250 g Holt-tengeri sót feloldani. A sófürdőnek nincs káros mellékhatása, ezért nem kell aggódnunk a bőr vagy más szervek károsodása miatt. Az iszappakolással együtt ideális a ízületi fájdalmak kezelésére házi körülmények között.